top of page
Търсене

Серум – какво представлява и защо е полезен?



Серум – какво представлява и защо е полезен?

Серум е научна химическа разработка, която представлява по-концентрирана субстанция за борба с определени кожни проблеми като фините мимически бръчки, дълбоки бръчки, петна от депигментация, лунички, акне и раздразнена кожа и много други.


Серумите в PREMIER


В Premier серумите са разработени без да се добавят в тях парабени, SLS, нефтени производни и други вредни за кожата и здравето на човек елементи. Серумите на Premier са напълно натурални и съдържат съставки, които са извлечени само от природни и растителни елементи. Синтезират се и се обогатяват, за да бъде извлечен максималния ефект от техните полезни свойства. Силата на серумите се състои в тайната, че действат светкавично бързо, попиват и проникват в дълбочината на кожата. За разлика от кремовете и геловете, серумите съдържат по-активни и ефикасни съставки с цел по бързо и видимо действие.


Кога е най-удачно да започнат да се употребяват?


Повечето жени отказват да признаят, че в кожата им настъпва видима промяна в следствие на напредването на възрастта и изпускат препоръчителния момент. Истината е, че първите следи от стареене се забелязват след около 30 годишна възраст. Това е препоръчителната възраст за една жена да започне да полага по-усилени грижи за своя външен вид, за да забави стареенето. Серумите са много полезни и от гледна точка на техния фактически състав. Вместо в тях да се добавят вещества, които омазняват кожата, те са синтезирани само от подхранващи елементи, което е другата причина те да бъдат толкова ефективни. Серумът често се ползва като катализатор преди нанасянето на дневен или нощен крем. Така той усилва действието на крема и удължава усещането, което дава на кожата след употреба. Той е с по-малък молекулярен състав и за това се нанася преди крема, защото след него не би могъл да проникне в кожата както трябва.



Има ли специфична употреба на серум?

Нанасят се по-точен начин от останалата козметика. На първо време серумът се слага преди употребата на крем за лице. Преди серума може да се използва единствено почистващ продукт като тоник например. Също така, след серума е важно да се нанася крем за лице, тъй като двата продукта се засилват един друг и така дават максимален ефект за кожата. Дали имате суха или мазна кожа, това не е важно, тъй като тя винаги има нужда от хидратация. Дерматолозите препоръчват да се използват крем и серум от една серия, тъй като те са създадени на базата на едни и същи активни съставки и биха си действали най-добре един на друг.


Ако все още не сте се ориентирали как и за какво се ползват серумите и какви видове биват, можете да разгледате нашата категория серуми. Може да изберете от висококачествени серуми за лице, околоочна зона или шия за максимален ефект. Ако все пак имате какво да попитате, не се колебайте да се свържете се с нас. Ние ще се постараем да ви бъдем максимално полезни с избора на подходящи козметични продукти от Мъртво море.


 


bottom of page