top of page
Търсене

Органични съставки на козметика GRATiAE


Oрганични съставки

Oрганични съставки на козметика GRATiAE са перфектната комбинация между науката и природата. Когато търсите органична и естествена грижа за кожата – GRATiAE е вашият идеален избор.

Масло от мента

Ментата понякога се разглежда като „най-старото лекарство в света“, с археологически доказателства за неговото използване най-малко от преди десет хиляди години. Асоциирани свойства на ментата са имуностимулант, тоник, противогъбично средство, антибактериално средство.


*Органично сертифицирано


Екстракт от ограничен овес

Към органичните съставки, попада и този екстракт. Той е от голяма полза за кожата и се използва успешно за лечение на кожни проблеми и заболявания като акне, пъпки, рани, екземи, дерматит, херпес и много други. Известно е, че има големи анти-дразнещи и противовъзпалителни свойства и се използва успешно в продължение на много години, през които е давал отлични резултати.

*Органично сертифицирано



Екстракт от хамамелис

Той е бил използван като лекарство в цялата история на човечеството. Екстрактът от хамамелис се счита за стягащо, антисептично, противовъзпалително, антимикробно, антибактериално, противогъбично, и анестетично вещество, което го прави незаменим за разнообразието от различни козметични цели и неговата употреба в многобройните козметични продукти.

*Органично сертифицирано

Алое вера гел

Органични съставки на Алое вера са естествен лечител на кожата. Той помага за насърчаването на растежа на здрава нова тъкан, намалява белези, бръчки, белези и петна. Доказано е, че прониква до втория задържащ влага слой на кожата, помага за премахване на мъртвите клетки и подмладява кожата, както и помага срещу инфекции. Алое вера също се счита за вещество, което облекчава болката. Това вероятно се дължи на неговите успокояващи и детоксикиращи свойства.

*Органично сертифицирано

Термална вода

Термо минералната вода (Термална вода) е богата на минерали и съдържа сяра, както и други важни минерали. Водата се счита за агент, който допринеся за ускоряване на метаболизма, обновяването на клетките и облекчаване на болки в ставите.

*Органично сертифицирано

Масло от сладък бадем


Масло е с фина текстура, лесно се абсорбира и помага на кожата да остане мека и сатенено гладка. Маслото от сладък бадем не е мазно. То се използва, за да се омекоти кожата и да насърчи по-ясен, свеж тен. То значително подхранва и защитава, което го прави идеално за напукана и раздразнена кожа.

*Органично сертифицирано

Oрганична сол

Органичната сол е термин за сол, която се добива в естествена среда. Солта се намира в природен резерват, без риск от замърсяване, произведена е стриктно на ръка, без изкуствено променяне на наейната структура и въпреки това са налице изпълнението на всички високи стандарти за качество.

*Органично сертифицирано

Органично масло от жожоба

То е един от най-лесно абсорбиращите се масла от кожата, тъй като маслото от жожоба има подобен химически състав като натуралния себум, който кожата ни произвежда по естествен път. Известно е също така, че помага за намаляване на бръчките и другите финни линии, свързани със стареенето. В допълнение, то помага за насърчаване на растежа на нови клетки в кожата и дори има някои антибактериални качества.

*Органично сертифицирано

Лимонена киселина

Естествено срещаща се киселина в цитрусовите плодове като лимон и грейпфрут. Лимонена киселина се получава от естествени органични киселини и е естествен консервант. Лимонената киселина е алфа хидрокси киселина (AHA). Лимонената киселина се счита за антиоксидант, консервант и пилинг средство.

*Органично сертифицирано

Био люцерна

Екстракт, който осигурява био „събуждането“ на девитализирана кожа, възстановява и предпазва кожата, стимулира производството на колаген. Био екстрактът от люцерна се използва в био козметиката и по-специфично в анти ейдж продуктите.

*Органично сертифицирано

Пептид от сладка бяла лупина

Лупин протеинът, получен от органична сладка бяла лупина е богато възстановяващо, регенериращо и хидратиращо пептидно средство, което подсилва и подобрява предпазните функции на кожата и предпазва от загуба на влага. Той стимулира клетъчната активност, помага за обновяване на кожата и предпазва кожата от дехидратация.

*Органично сертифицирано



Съчетаваме най-добрите органични съставки от растения, билки и масла, качествата на естественото биологично земеделие, както и модерни технологии днес, за да се създадем печелившите формули на GRATiAE!

 

bottom of page