top of page
Търсене

Мъртво море и минералите в него


Мъртво море и минералите в него

Мъртво море е природен феномен, наречен „дъното на света“ и всъщност е езеро. Намира се в долината на р. Йордан, между Република Израел и Кралство Йордания. Заради високото съдържание на сол във водите му е наричано още Соленото море, Дяволското море и Асфалтовото море.

Името му идва от факта, че в него има високо съдържание на много минерали, които не позволяват оцеляването на живи организми във водите му. Освен това, заради високата плътност на водата, тялото на човек на практика не потъва, а остава на повърхността.

Мъртво море е нарично фабрика за здраве. Любители на СПА манията от цял свят идват тук, за да се къпят със солената и богата на минерали вода. Възползват се и да се мажат с лечебна кал от глава до пети и да се отдават на релаксиращи и заздравяващи водни процедури. Калта от Мъртво море е изключително ефективна и нейното благотворно въздействие върху човешкия организъм.



От древността, чак до ден днешен

От древността, чак до ден днешен, Мъртво море в известно по цял свят като „целебен извор“.Пълен с високи нива на натрий, магнезий, калий, бромид и йодсилиций. Това са всички природни средства известни със своите терапевтични свойства. Туристи от цял свят се стичат на Мъртво море, за да се потопят във водите, за които се смята, че лекуват кожни заболявания, дихателни заболявания, както и проблеми с костите.

Мъртво море съдържа 26 вида специални минерали, които дават на кожата ви прекрасен блясък, насърчават кръвообращението с цел обновяване на кожата.



След всичко казано дотук, ще добавим само, че Мъртво море е извор на здраве и заради лечебната си кал. Самото място е мистично и очарователно по свой собствен начин и зарежда с невероятно усещане за свобода и необятност. Точно за това желаем и вие да се докоснете до него, а това можете да направите и без да пътувате толкова далеч – а именно чрез козметиката на Premier by Dead Sea.

 

Научете повече за Тайните рецепти за красота на Клеопатра и как са въздействали на кожата й, калта и солената вода.

bottom of page