top of page
Търсене

Козметиката на Клеопатра


Козметиката на Клеопатра

Козметиката на Клеопатра е включвала сладкото изкушение в грижите за своята красота. Клеопатра е може би най-известната красива и съблазнителна жена на всички времена. Ръкописът от античността „Козметикон“ съдържа много от нейните тайни рецепти за красота и грижа за кожата и косата. Части от този ръкопис са били изучавани през вековете от множество учени с цел да се въплатят тези тайни в козметика. В тези формули присъстват много растения и природни съставки, някои от които вече не съществуеат, а други се ползват и до ден днешен като смирна, шафран, мед, мляко, оцет, глина, зехтин, морска сол и много други. Ще ви разкажем за няколко Клеопатрови рецепти за красота.

Вана с мляко

Клеопатра е смесвала мед с мляко, като е добавяла и зехтин и след това е взимала дълга вана. От тези съставки кожата ви става нежна и сияйна.


Морска сол

Обтриването на кожата с морска сол е използвано от древноегипедската кралица за екфсолиране на тялото и лицето. С помощта на морска се премахват мъртвите клетки и кожата става мека и гладка.Научете повече за Тайните рецепти за красота на Клеопатра и как са въздействали на кожата й, калта и солената вода.


Розова вода

Тази съставка се използва в козметиката и до днес, както за лице, така и за тяло като с нейна помощ кожата става невероятно гладка и нежна, освен това ухае невероятно.

Маска с мед на лицето

Медът е чудесно хидратиращо и успокояващо кожата средство, което се ползва и до ден днешен. Ако нанесете тънък слой мед на лицето и го оставите да подейства около 15 минути, ще забележите невероятната промяна.

Маска за коса с мед и зехтин

Ако смесите 3 супени лъжици мед и 1 зехтин, нанесете сместа върху косата си и оставите да подейства около четвърт час, след това измиете, ще забележите как косата е придобила невероятен блясък и мекота.


Това са само малка част от тайните на най-известаната красавица в света. Ние от Premier използваме наученото още от древността, за да помогнем на милиони жени по света да се чувстват като Клеопатра всеки ден. Можете да намерите богато разнообразие от продукти с морска сол, мед, глина, есктракти от роза и много други био растителни екстракти в продуктите ни. Можете да разгледате и прочетете повече за тях на www.premierskincare.eu, а в нашия магазин можете да изпитате някоя от магическите процедури, с които ще се уверите на 100% в ефекта от козметиката Premier!

Заповядайте!


 






bottom of page