top of page
Търсене

Кожата през лятото и нейната грижа


Кожата през лятото и нейната грижа

Кожата през лятото и нейната грижа е от изключително значение! Време е да ви дадем съвети, как да поддържате кожата на лицето и тялото си през този сезон, за да е тя мека, гладка и с дълготраен и наситен тен!

Тъй като слънцето е един от основните фактори за появата на бръчици и финни линии, както и образуването на черни точици и пъпчици, грижата за кожата на лицето през лятото трябва да е много усърдна.

Пийте много вода

Пийте вода поне по 2л на ден! Така кожата Ви остава хидратирана през целия ден, без значение колко от влагата се изпарява през порите.


Редовно ексфолиране

Ексфолирайте кожата през лятото поне 2 или 3 пъти седмично. Най-добре е това да се случва в домашни условия. За целта може да използвате ексфолиращи соли за тяло на Premier. След това можете да нанесете масло за тяло Premier за овлажняване и омекотяване. Така порите се отпушват, мъртвия слой клетки бива отстранен и новата и свежа кожа се вижда и усеща на повърхността. Предотвратявате появата на черни точки и финни линии. След ексфолирането на тялото и лицето нанесете крем със слънцезащитен фактор, както на лицето, така и на тялото. Можете да добавите в него няколко капки автобронзант, за да подготвите тена си за морето (ако все още не сте били).


Хранете се правилно

Най-добре е това да се случва с храни, които са сезонни – ягоди, череши, зеленчуци. Купувайте само пресни плодове и зеленчуци и не се ограничавайте в яденето им! Те ще подобрят не само състоянието на кожата през лятото, но и на целият ви организъм!


Не прекалявате с грима

Тежкият грим, смесен с изпотяването и слънчевите лъчи могат сериозно да запушат порите на кожата ви. Препоръчваме ви да използвате тънък слой фон дьо тен със слънцезащитен фактор. Ако имате възможност да не носите грим през целия ден, горещо ви го препоръчваме. Много е важно да почиствате лицето си често със подходяща пяна или тоник за лице.

 

Надяваме се да сме ви били полезни и ви пожелаваме весело и слънчево лято!

bottom of page