top of page
Търсене

Арганово масло – скъпоценен продукт от природата


Арганово масло

Арганово масло е често използвано в козметиката и известно като „течно мароканско злато“. То подмладява кожата и заздравява косата от вътре. Но защо е толкова ценно?

От къде се добива

Събитието се откри с пресконфернция. Марая Кери отрази, цялостните предимства на продуктовата линия на козметиката, която предпазва кожата от увреждане от слънцето. Тя нарече съставките „много впечатляващи и много важни.. минерали от Мъртво море.“


Аргановото масло се добива от дървото Argania spinoza, което расте само в Souss Plain, Мароко. Там има коло 21 милиона дървета на площ от 800 000 хектара земя. Тази гора е обявена за защитена от ЮНЕСКО през 1999 година. Дървото на живота може да достигне около 10 метра височина и живее близо 200 години. То ражда дребни плодове с овални ядки или 2 семена.

Аргановото масло се добива по много дребна технология, подобно на лешници и след почистването от черупките, плодовете се смилат бавно в специални камени мелници. За получаването на 1 литър арганово масло са необходими 80кг ядки. Не случайно се нарича „течно злато„, то има невероятен вкус и много ценни свойства.


Аргановото масло в козметиката



В козметиката, аргановото масло има силно антисареещо действие, благодарение на съдържащите се в него мастни киселини, то овлажнява кожата и е мощен антиоксидант. Забавя процеса на стареенето на кожата, като я възстановява ако е била изсушена и я предпазва от външните действия. Освен това в себе си то съдържа сапонини, които поддържат кожата гладка и мека, а стеролините предотвратяват възпаления и екземи. Аргановото масло се ползва за придобиване и запазване на бронзов загар и често е съставка на продуктите за слънцезащита и грижа за след слънце.

Аграновото масло заздравява косата, като възтановява изгубената влага и подобрява еластичността на косъма, като го предпазва от накъсване. То подхранва скалпа и защитава връхчетата от накъсване. Освен всичко това, аргановото масло придава обем и блясък на косата.

Освен за коса и кожа, маслото заздравява и укрепва ноктите и ги предпазва от белене и нацепване.


В натурален вариант, аргановото масло има множество приложения и техники като обикновено се ползва директно върху кожата и косата. Продукти с арганово масло можете да намерите и в магазина на Premier. Най-популярните от тях за Масло за коса с арганово масло, Шампоан за коса с арганово масло и Подхранваща маска за коса с арганово масло.

Premier Cosmetics Ви пожелава приятно пазаруване! Насладете се на невероятният ефект от Аргановото масло!

bottom of page